Share |

Blogi kirjoitus

Irti arjesta ja kohti unelmien lomamatkaa. 

Minulle suurin unelmani toteutui, kun pääsin matkalle Japaniin. Matka osoittautuikin kuherrus kuukaudeksi, vaikka häämme olivat olleet 10 vuotta ennen matkaa. Japanilaisen mieheni sukulaiset järjestivät meille todellisen yllätyksen. Japanissa on tapana tuoda rahaa perheen jäsenille, jos on tapahtunut jokin muutos elämässä. Todella kaunis tapa. 

Sukulaiset olivat varanneet Kiotolaisesta perinteisestä majatalosta huoneen tai oikeastaan meillä oli käytössä pieni talo, jossa oli makuuhuone ja perinteinen puinen kylpyamme, jossa oli todella tulikuumaa vettä. 

Muistan vieläkin tunteen, kun ensimmäisen kerran näin vuoteen peitteen, valkoisessa pussilakanassa oli iso aukko, josta näkyi punainen peite. Se oli kuin Japanin lippu. Kaunista estetiikkaa silmille. Tätä saa Japanissa kokea koko ajan.

Majatalossa oli vierailemassa Maiko - san, joka on Geisha oppilas ja minulle järjestettiin mahdollisuus tavata hänet. Tämä ei suinkaan ole helposti järjestettävä tilaisuus ja olin kiitollinen sukulaisille, jotka osasivat etukäteen lukea minun unelmiani edes tapaamatta minua ensin. 

Liukuovet huoneestamme avautuivat japanilaiseen puutarhaan ja siinä istuin portailla kyyneleet silmissäni, koska näky oli henkeä salpaava. Samanlaista koin, kun vierailimme temppelissä Kiotossa. Temppelin ympärillä oli kivipuutarha ja sammalpuutarha. Istuin portailla ja nautin hiljaisuudesta ja kauneudesta. Kivipuutarhan hiekka oli haravoitu kuvaamaan veden aaltoja. Tila oli harmoninen ja rauhallinen ja ihmiset puhuivat kuiskaavalla äänellä, kuin olisivat pelänneet rikkovansa tunnelman.  

Japanista ei voi kertoa ilman, että käsittelee ruokaa. Majatalossa meille tuotiin ateria huoneeseen ja maut olivat suussa sulavia. Olin tottunut jo japanilaiseen ruokaan. Sukulaiset ihmettelivät, miten voin syödä kaikkea, mitä tarjottiin. Rakastan japanilaista ruokaa ja sitä syödessä huomioin, että myös silmän ruoka on hyvin tarkoin otettu huomioon.

Japania pidetään kalliina paikkana, mutta siellä on oikeastaan joko kallista tai halpaa. Keskitason hinnoittelua ei oikeastaan ole. Voit syödä hyvin edullisesti, kun tiedät oikeat paikat ja vältät niitä paikkoja, joissa turistit yleensä liikkuvat. Säästät sillä huomattavasti rahaa. Ruokapaikkojen ulkopuolella vitriinissä on muovista tehdyt annokset, jotta tiedät mitä annoksesi maksaa. 

 Jos haluat pois totutuista tavoista ja irti arjen paineista, Japani on maa, johon ei voi olla ihastumatta. Ystävällisyyttä ja huomaavaisuutta voi vain ihastelle. 

Toteuta haaveesi ja nauti erilaisesta matkakohteesta. 

Vertaa lomalainat Sortterin avulla ja rahoita matkasi parhain ehdoin! Lomalainalla voit valita kotimaan tai ulkomaan matka kohteen. Sillä voit rahoittaa matkan kustannukset; lentoliput, junaliput, majoituksen, matkavakuutukset ja jopa tuliaiset.

Unelmat toteen Sortterin palvelussa; kilpailuta matkan rahoitus helposti ja nopeasti! 

https://www.sortter.fi/omalaina/

mount-fuji-g2de8f63ee_1920.jpg